lördag 5 december 2020

Melodikrysset v. 49 2020

 God morgon, god morgon krysskamrater. Vi är inne i decembers första lördag. Inte många veckor kvar på året. Andra advent dessutom (ja i morgon då förstås). Men snön vill inte visa sig. Det vräker ner regn istället. En lördag startas med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Vilken Eldemanfavorit kommer idag? Får vi lyssna till "Take on me" på vågrätt 13 och skriva in A-ha?


L 1 Börjar med en av hans favoriter direkt. Vet inte hur många gånger Skärgårdsdoktorn har varit med och blivit svar. Musik av Stefan Nilsson.

V 10 Här blir det Robyn med "Honey". En av våra största. Ja det måste jag hålla med om.

L 11 Bertil Boo sjunger "Violer till mor".

V 13 Då blev det inte "Take on me". Det är klart vi skulle få lite ABBA istället. Det borde jag ha tänkt på. En svensk version av "I do".

L 4 Orkestern spelar sig fram till ett crescendo.

V 5 Signaturen till den gamla brittiska tv-serien Krutgubbar.

L 2 Charlotte Perrelli (då Nilsson) "Take me to your heaven" som på svenska heter "Tusen och en natt". Även om det var ett tag sedan, så är det en fråga som Eldeman gärna använder sig av.

V 7 Jim Reeves får också ofta vara med. Här med "Adios Amigos".

L 3, V 9 Så kom han då till det som han nu kallar tvådelad frågar, efter kritik antar. Det gör fortfarande ingen skillnad. Först ut Abborre och sedan Ekorre.

L 6 Montserrat Caballé sjöng från Greven av Luxemburg.

V 8 Det var inte länge sedan han spelade "Två av oss" då med Efva Attling och X-Models. Här med Trombo Combo. Vilken enorm fantasi han bjuder på.

L 12 Det blev i alla fall en bra avslutning. En av mina favoriter Melissa Horn. Här med "Regnet".


Snabbt och kort:

L 1 Skärgårdsdoktorn

V 10 Robyn

L 11 Boo

V 13 I do

L 4 Crescendo

V 5 Krutgubbar

L 2 Tusen

V 7 Reeves

L 3 Abborre

V 9 Ekorre

V 6 Greven

V 8 Oss

L 12 Horn


Ingen snabbgenomgång. Radion är avstängd. Och när det idag precis som den passande avslutande Melissa Horn låten regnar. Då blir det Vinterstudion med bl a stafett i Skidskytte. Luleå möter Leksand och Leeds möter Chelsea. Så det blir en lördag som går undan idag också.


Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar