lördag 19 december 2020

Melodikrysset v 51 2020

God morgon, god morgon krysskamrater. Det är lördag och dags för årets julmelodikryss. Tänk att vi hunnit så långt. Jag försöker för fullt att få lite julstämning, men allt detta regnande och mörka tid är det svårt. Men lite har jag lyckats i alla fall. Nu är jag dessutom ledigt ett bra tag, ett litet jullov. Det känns ju riktigt skönt. Få se vad Eldeman kan göra med ett julkryss. Vart ska skriva in Wham och Band-Aid? Jussi Björling får nog vara med också.


 L 2 Det är klart han skulle börja med "All I want for Christmas is you". Ja den mest spelade av alla har Mariah Carey lyckats göra. Jag tycker den är sisådär.

L 3, V 6 "Rudolf med röda mulen" kom sedan instrumentalt. Med en riktig dubbelfråga.

V 9, V 12 En riktig dubbelfråga till. Gyllene Tider med "24 Decemeber". Kul, kanske inte den vanligaste jullåten. Ibland är det kul att lite gammalt kan bli nytt, om ni förstår vad jag menar.

L 13 Här är det långt ifrån det underlaget. Men ska det bli lite jul, så kan bara underlaget bli is om det inte kan bli snö.

L 5 I år var det Lill Lindfors som fick äran att framföra "Knalle Jul vals" av Evert Taube.

V 2 Instrumentalt denna gång med "White Christmas".

L 1 På tyska får vi höra "Stilla natt (Stille Nacht)", men det är ändå röstläget bas som vi ska skriva in. Det kan man också få in under ett julmelodikryss.

L 10 Så fick vi samiska här också. "Nu tändas tusen juleljus" sjungs på samiska.

L 4 "Vi ska ställa till en roliger dans"

L 7, V 8  En riktig dubbelfråga igen. Och det är klart Werner och Werner ska vara med "Vår julskinka har rymt". Men nog är det lite fånigt när det blir en dubbelfråga och Verner blir båda svaren, som dessutom går in i varandra.

V 14 Så kom då Jussi Björling också. Det var rätt väntat. "O helga natt" eller "Adams julsång".

L 11 Robbie Williams får avsluta krysset tillsammans med Bryan Adams med "Christmas (Baby please come home)". Och så blev det i stort sett som Werner och Werner där också. Han har så livlig fantasi den där Eldeman.



Kort och snabbt:

L 2 Carey

L 3 Rudolf

V 6 Röda

V 9 Gyllene

V 12 Tider

L 13 Is

L 5 Taube

V 2 Christmas

L 1 Bas

L 10 Nu

L 4 Ska

L 7 Werner

V 8 Werner

V 14 Adams

L 11 Adams


Nä någon snabbgenomgång blir det inte som vanligt. Det blev ett julkryss precis som alltid. Det hade lika gärna kunnat gå och skicka in vilket julkryss från vilket år som helst. Jag fortsätter dagen med att njuta av att jag är långledig. Det blir det med hockey snart. Luleå har åkt ner till Oskarshamn. Leeds spelar först i morgon mot Manchester United. Man får ju vänta lite.


Tack så jättelänge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar