lördag 24 oktober 2020

Melodikrysset v. 43 2020

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är en regnig lördag. Men dagen börjar med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Får se hur han klarar av dagens kryss och vilka favoriter som återkommer.


L 4 Det blir ABBA på en gång i dag och kan ni tänka er "Ring, Ring" också. Förstår dock inte vad han menar med V 4. Men det gör detsamma.

V 1, V 11, L 2 En riktig trippelfråga. Då blev det operett. Cirkusprinsessan av Emmerich Kalman.

V 10 Den riktar sig till mor. "Kära mor".

L 1 Charlotte Perrelli med "The girl".

V 5 I refrängen nämns det en amulett. Jules Sylvain "En liten amulett".

L 3 Peter Settman och Fredde Granberg som Ronny och Ragge. "Snälla rara söta Anna".

V 7  Signaturmelodin från Kommissarie Morse.

V 8 Nina Inhammar och Kim Kärnfalk "En gång för alla". Hur många gånger har inte haft med denna och alltid frågat efter Nina.

L 10 Ja varför frågar han om lodrätt 10 när man inte behöver skriva in något. Så därför skriver jag inte in me. "Please, Please me" med The Beatles.

V 6 Lisa Miskovsky "Stop for the night". Åh så bra, Men splitternytt nja, Bottenviken kom 2019. Men ok det är remix (Summer heart remix), och en riktigt bra sådan. Den släpptes i augusti.

V 9 Alf Robertson "Hundar, ungar och hembryggt äppelvin". Det är Tom T. Hall som skrivet orignalet.




Kortare och snabbare:

L 4 Ring

V 1 Cirkusprinsessan

V 11 Emmerich

L 2 Kalman

V 10 Mor

L 1 Charlotte

V 5 Amulett

L 3 Settaman

V 7 Morse

V 8 Nina

L 10 Me

V 6 Lisa

V 9 Tom


Snabbgenomgången har stängt av, den behöver jag inte höra. Även om jag skulle kunna höra Lisa en gång till. Han körde ingen dubbelfråga idag och bra var väl det eftersom han ändå inte vet vad det innebär. Däremot så ställde han en fråga om en svar som redan stod inskrivet och han tyckte att man skulle skriva in det ord man inte behövde eller kunde skriva in eftersom det redan stod där.

Nu ska jag inte gå ut i regnet. Jag ska vänta in hockeyn där Luleå har åkt ner till Scandinavium för att möte Frölunda. Leeds spelade i går och slog obesegrade Aston Villa med 3-0. Helgen började fint.


Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar