lördag 17 oktober 2020

Melodikrysset v 42 2020

 God morgon, god morgon krysskamrater. Så har det blivit lördag ännu en gång och halvvägs in i oktober. Det går så fort, men att det här året går fort är väl bara bra. Nu ska vi börja med att se vad Eldeman har att bjuda på. Han säger att det är lite svårare än vanligt. Ja ja!



V 13 Carola som Maria med "Det bästa jag vet" från Sound of Music. Ja oj vad svårt när han berättar hela historien om Familjen von Trapp innan.

L 1 Så där jag. Tillbaka på hårdrocksspåret lite. Hoppas på mer, men det är nog att hoppas för mycket. Kanske en av dom bästa rocklåtarna genom tiderna. "Eye of the tiger" med Survivor.

V 9 Lennart Palm får vara med igen med "Flickorna på TV 2".

V 6, V 14 En riktig dubbelfråga. Anita Lindblom med "När den svenska flickan kysser, kysser hon med öppen mun". Men vi skriver in Sven Paddock.

L 11 Låten "Words don't come easy " med F.R David på norska, men vi ska översätta det till svenska. Rakt av blir det väl ord.

V 10 Vilken tut att det inte blev elefant idag också. Vi skriver in ekorre, den som satt i granen och hoppade från tallen.

L 12 På finska får vi höra "Rock around the clock".

L 8 Så ska inte vara sur. "Sudda, sudda, sudda bort din sura min".

V 7 Wilhelm Petterson Berger "Frösöblomster" bosatte sig på Frösön.

L 2 Jessica Andersson med "Party voice". Av bl. a Fredrik Kempe.

V 4, L 3 Så blev det en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Vad han envisas med detta. Det går att göra två frågor av detta. Först ut filmen Dunderklumpen. Sen från Tuppen.

L 5 Så avslutas det med en opera. Inte min starka sida. En ouvertyr från Don Giovannni (Don Juan).



Kortare:

V 13 Trapp

L 1 Survivor

V 9 TV

V 6 Sven

V 14 Paddock

V 11 Ord

V 10 Ekorre

L 12 Rock

L 8 Sur

V 7 Frösön

L 2 Fredrik

V 4 Dunderklumpen

L 3 Tupp

L 5 Don


Någon snabbgenomgång blir det inte som vanligt för mig. Jag låter dagen fortlöpa vidare på en gång. Idag blir det med ishockey. Luleå är nere i söder och ska möta Malmö. Leeds spelar först på måndag, så det blir ingen fotboll. Dagen kommer nog gå undan för det.


Tack så jättelänge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar