lördag 26 oktober 2019

Melodikrysset v.43 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag blir det nog att sitta inne hela dagen. Regnet vräker ner. Vilken tur att det finns saker att göra inne då. Vecka 43 redan och nästa vecka är det höstlov för de som har höstlov. Till den skaran hör inte jag. Men nu är det en helg först som startar med melodikrysset av och med Anders Eldeman.



V 6 Från melodifestivalen när den var som bäst. Nova med "Sommaren som aldrig säger nej". Bestod av Göran Fristorp och Claes af Geijerstam.

L 3, L 1 Börjar med en riktig dubbelfråga i alla fall. Ricky Martin skriver vi in.

V 1 Mager om bena.

L 2 Han gräver fram en annan musikal än dom vanliga. Det här är från Godspell.

V 10 Tror jazzgruppen är Elements.

L 4 Åh så roligt att höra Lars "Tjadden" Hellström.

V 4, V 13 En riktig dubbelfråga till. Gruppen Tears for fears med "Everybody wants to rule the world".

V 14, L 11, L 12 En riktig trippelfråga på det, men dom brukar han klara bättre. Nu är det dock väldigt enklet med bara två och tre ord. Och en så känd FavoritEldemantitel som "Fly me to the moon".

L 7, V 7 Och en riktig dubbelfråga till. Dock enkel sådan igen, men det är väl det han klarar av om det ska gå. Två nästan likadan ord med två bokstäver, och som dessutom sitter ihop. Vilket gjorde att man bara behövde skriva in det första ordet. "This is it" på finska. Och som han nämnde själv så spelade han den förra veckan också.

V 9 Fransk klassisk musik. Då kan det inte bli annat än Claude Debussy.

V 8, V 5 Avslutar med en riktig dubbelfråga i form av Simply Red med "Stars".




Kort:

V 6 Claes
L 3 Ricky
L 1 Martin
V 1 Mager
L 2 Godspell
V 10 Elements
L 4 Tjadden
V 4 Tears
V 13 For
V 14 Fly
L 11 Me
L 12 To
L 7 Is
V 7 It
V 9 Debussy
V 8 Simply
V 5 Red


När så radion är avstängd och regnet vräker ner. Ja då är det tur att det finns att göra som jag sa. Leeds har åkt till Sheffield för att möta just Sheffield Wednesday. Sedan är det hockey och Luleå har besök av Malmö. Nu kan det hända att jag tittar lite på Världscuppremiären i storslalom från Sölden.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar