lördag 5 oktober 2019

Melodikrysset v. 40 2109

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Idag är det lördag och vi har hunnit fram till vecka 40. Nu går tiden så där löjligt fort igen. Börjar dagen med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Kommer nog inte gå bra idag. Ja för Eldeman alltså, vi får se. Men och andra sidan blir det nog inte många dubbelfrågor idag.



L 11 I vinklar med 7 bokstäver sjunger Helen Sjöholm in inledningen med BAO "Kära syster".

V 11 Lite vinter på hösten. "Nej, se det snöar" borde väl utspela sig i snön.

L 2 Vinkeln hade jag inte med, men det löser sig nog ändå. Jag ritar dit den och skriver in Fleetwood Mac. "Don't stop".

v 2 Då blev det "Fia Jansson" på finsk gitarr. Om nu den skulle se annorlunda ut. Gitarrgruppen var finsk i alla fall.

V 5 Krister Henriksson sjunger "Ett sista glas", kanske inte så jättebra. Men konstigt nog var det hans rollnamn Kurt Wallander som skulle skrivas in.

L 1 Jag vet inte om jag ska tycka den är bra eller dålig. Jag menar den är inte bra, men på något sätt är den inte dålig heller. Ja ja, strunt samma. Skriver in Mares med "Sunnanvind" i alla fall.

V 7 Vi skriver in Stefan Demert "Erik Olov Andersson".

L 3, V 12 Det blev en dubbelfråga i alla fall och en riktig sådan. Men för att han ska klara det måste han göra det enkelt för sig. "Ju mer vi är tillsammans".

L 4, L 8 Han klämmer till med en dubbelfråga till, hoppsan! En riktig till dessutom. Luciano Pavarotti sjunger "Nessun dorma" från operan Turandot.

V 6 Musikalen My Fair Lady. "Den spanska räven rev en annan räv".

L 9 Donnez (tänk att alla dansband måste ha Z i sig i stället för S) gör inte Elton Johns "Sad songs" bra. Ja det blir sällan det när någon sång ska göras om till dansband.

V 10 Så blir det julmusik också "Happy Xmas (War is over)".

V 9 James Bond igen. Så nu har han fått Bond-feeling igen. Andra veckan i rad. Garanterar att det kommer nästa vecka också. Från Bond-filmen From Russia with Love som fick svenska titlen 007 ser rött (hur nu det gick till).

 


Kortare:

L 11 Sjöholm
V 11 Snön
L 2 Fleetwood Mac
V 2 Fia
V 5 Wallander
L 1 Mares
V 7 Demert
L 3 Mer
V 12 Vi
L 4 Pavarotti
L 8 Turandot
V 6 Räv
L 9 Sad
V 10 War
V 9 Ser


Radion är avstängd och visst klarade han dubbelfrågorna idag. Alltid något. Nu väntar jag in lördagens sysslor. Det är Leeds som möter Millwall på bortaplan. Luleå tar sig an Djurgården som kommer på besök i Coop Norrbotten Arena. Så lite Friidrotts-VM på det. En härlig dag att vänta.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar