lördag 13 april 2019

Melodikrysset v. 15 2019

God morgon, god morgon krysskamrater. Denna lördag veckan innan påskveckan sänder Eldeman som sagt från Växjö. Det kommer inte göra att krysset blir bättre. Han kommer nog inte att lyckas i alla fall. Vi får se. Det verkar bli en underbar dag. Solen på G och redan 10 grader.




V 1, L 13 Jaha, även om det var en riktig dubbelfråga så var det självklart Helen Sjöholm och BAO och genast mår jag mycket sämre.

V 14 Det blev inte strövtåget otroligt nog. Han har insett att Mando Diao gjort en hel skiva med texter av Gustaf Fröding. Men detta låter inte bra.

L 12 Roland Cedermark spelade. Det börjar med "I gamla stan vid Kornhamstorg"

L 1, V 11 En riktig dubbelfråga till, men ändå lika illa. Håkan Hellström ska inte sjunga. Sven-Bertil är son till Evert.

L 2, L 10 Ja det går bra med dubbelfrågorna såhär långt. Lars Forssell. "De fattigas piaono"

V 9, L 3 Ännu en riktig dubbelfråga. Det var Ted Gärdestads "Oh! Vilken härlig dag" Jill Johnson sjöng.

V 3 "Det går en vind över vindens ängar. Det fladdrar till en i en tyllgardin". Tack och lov att vi slapp Hellströms stämma.

V 5 Åh! Alltid bra, Josefin Nilsson var underbar. Och Ainbusk lika så. "Jag har gått inunder stjärnorna". Text av Pär Lagerkvist.

L 7, V 8 En riktig dubbelfråga till. Här blev det text av Dan Andersson. Det vore väl konstigt om han inte skulle klara det. Med tanke på att det oftast är för- och efternamn som frågas.

V 6 Nästan allt Lill-Babs sjöng skrev Lars Forssell. Så fick han vara med en gång till. Det är väl dålig fantasi. Ja till och med förnamnet båda gångerna.

L 4 Vi avslutar med att skriva in Nilsson som i Karl.



Kortare:

V 1 Helen
L 13 BAO
V 14 Mando Diao
L 12 Vid
L 1 Hellström
V 11 Evert
L 2 Lars
L 10 De
V 9 Ted
L 3 Gärdestad
V 3 Går
V 5 Pär
L 7 Dan
V 8 Andersson
V 6 Lars
L 4 Nilsson


När så radion är avstängd och detta lite tråkiga och enkla kryss är färdigt så är det bara invänta dagens händelser. Och idag har jag sådan tur. Frölunda-Luleå börjar kl. 14.30 (sändingen) och Leeds-Sheffield Wednesday 18.25. Det innebär ju att jag kan se båda utan att zappa emellan. Ja om det nu inte skulle bli en hemskt lång hockeymatch med förlängning i Scandinavium förstås. Det hoppas jag inte på, utan att Luleå ångar på som dom gjorde senast och knäcker Mattsson i målet direkt. Ja dom måste nästan vinna, även om det inte skulle vara kört vi en förlust. Fast det blir så mycket tuffare då.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar