lördag 13 oktober 2018

Melodikrysset v.41 2018

Godmorgon, godmorgon krysskamrater och alla andra. Så var det lördag igen och veckan går mot sitt slut med en förhoppningsvis trevlig helg. Vi kan i alla fall vara säkra på att det är en helg och ännu ett melodikryss av och med Anders Eldeman. Tror inte han klarar av att göra det riktigt idag heller.
Lördagen börjar bra i alla fall med "sommarväder" och gårdagen var fantastisk och det ska fortsätta i helgen. Ser bra ut såhär långt. Men nu tar vi oss an krysset först innan dagen fortsätter.



V 13, L 6, L 4 En trippelfråga och riktig. Den här hade spelade han väldigt nyligt. Dock inte med Eric Idle som här, vilket han då också påpekade.  "Always look on the bright side of life" är från den fantastiska Monthy Python filmen Life of Brian.

V 5, L 12 En riktig dubbelfråga också. Toreador-arian av Bizet.

V 14 Från filmerna Ice Age

L 8, L 3 Och en riktigt dubbelfråga till, även om den är enkel. Fast han måste ju göra det för att klara av dubbelfrågor. "Du är den ende"

V 8 "Baby it's cold outisde" Martina McBride och Dean Martin är inklippt.

V 2, V 16 Men för i ... Ska det vara så svårt. Två olika frågor och ingen dubbelfråga. Ta en i taget snälla Eldeman och lär dig.  Först är det "Bra vibrationer" och sedan skriver vi in "Solsken var timma på dygnet".

L 11, L 15 Så blir det ABBA från filmen Mamma Mia. Och en riktig dubbelfråga, men nu spelar det ingen roll.


L 10 Evert fick vara med idag också.

L 9 Så var det film än en gång. Mycket film idag. Nu är det Grease som söks. Dock inte med John Travolta och Oliva Newton-John som jag föredrar.


V 7 "Små nära ting"

L 1 Mary J Blige sjunger duett med Sting. "Whenever I say your name"

L 2 Och nej så fick han avsluta också. En av dom sämsta melodifestivallåtarna. Kan bara inte med "Dance you off" med Benjamin Ingrosso, så jag stänger av radion direkt.




Lite kort:

V 13 Life
L 6 Of
L4 Brian
V 5 Toreador-arian
L 12 Bizet
V 14 Ice
L 8 Du
L 3 Är
V 8 Dean
V 2 Bra
V 16 Timma
L 11 Mamma
L 15 Mia
L 10 Evert
L 9 Grease
V 7 Nära
L 1 Sting
L 2 Benjamin

Och när den väl var avstängd så kan jag konstatera att det var mycket film  och ett lite kluriga kryss än vanligt. Och att Eldman har så svårt att veta vad en dubbelfråga innebär. Förstår inte hur det kan vara så svårt. Hör inte låtarna ihop, så gör man två frågor av det. Eller hur Eldeman? Förstått?

Nu fortsätter dagen med Luleå- Rögle kl. 15. Leeds spelar inte idag eftersom det är landskampsuppehåll. Allt blir nog bra ändå.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar