lördag 3 april 2021

Melodikrysset v 13 2021

 God morgon, god morgon krysskamrater och grattis på påskafton. Det är skönt med en långhelg och extra skönt när det är skönt ute. Ser ut att bli en bra dag som börjar med melodikrysset av och med Anders Eldeman och hans favoritlåtar. Vilka blir det idag?


V 14 Så böjar han med Björn Skifs och Agnes "When you tell the world you're mine" och deras sång till Vickan och Daniel. Vet inte hur många gånger han spelat det. Dessutom frågar han alltid efter hennes namn.

L 12 "I en grönmålad båt" instrumentalt.

L 13 "My heart will go on" med Celine Dion från filmen Titanic. Ja den spelar rätt ofta också. Det är fortfarande en film jag inte alls kan med. Alldeels för överskattad. Rekommenderar fortfarande S.O.S Titanic från 1979. Den handlar mer om katastrofen och krocken med isberget och inte en 3 timmar lång kärlekshistoria.

V 7 Vi kopplar ihop marschen "The Washington post" med Joe Biden.

L 4 Så får vi höra Jussi Björling med något annat än Oh helga natt (tur nog, menar högtiden som är fel förstås) och Till havs. Här "Gitarren klingar".

V 1, L 3 En riktig dubbelfråga. Filmen Den tredje mannen utspelar sig i Österrike där man nu har euro.

L 1 Depeche Mode med "Just can't get enough".

V 5 Andersson och Pettersson och Lundström och Jag är dom som åker med i "Karusellen".

L 2, V 6 Så kom då en icke dubbelfråga. Det han nu fortfarande kallar för två delad fråga. Skämmes! Finns ingen anledning att göra såhär. Först Ronan Keating "When you say nothing at all" från min favoritfilm Notting Hill. Nu hjälper inte det hans tilltag för det. Sen skriver vi in Fröken Chic

V 10, L 8 Så här ska den dubbelfråga se ut och inte heller kallas för något annat. 2019(nio är sista siffran) tävlade Anna Bergendahl med "Ashes to ashes".

V 9 Nu hörde jag inte frågan eftersom dom envisades för att avbryta med trafikmeddelande i Radio Stockholm.  Fast jag hann höra att det var Morden i Midsomer. Därmed England antar jag.

L 11 Slutligen Jerry Lee Lewis med "You belong to me".




Lite kortare:

V 14 Agnes

L 12 En

L 13 Is

V 7 Biden

L 4 Jussi

V 1 Den tredje mannen

L 3 Euro

L 1 Depeche Mode

V 5 Pettersson

L 2 Notting

V 6 Chic

L 10 Nio

L 8 Anna

V 9 England

L 11 Lee


Snabbgenomgången stänger jag av som vanligt. Tar tag i andra saker denna påskafton. Vädret blir det nog en del av. Sen spelar Leeds mot Sheffield United. Några hockeymatcher är det, men inte Luleå, dom har spelat klart och väntar in slutspelet. Luleås damer däremot tog SM-guld i veckan. Det ni! 

Glad Påsk!

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar