lördag 10 april 2021

Melodikrysset v. 14 2021

God morgon, god morgon krysskamrater. En dag som nu blivit solig och det kan den vara på många sätt denna speciella dag. Mer om det sen. Den börjar i alla fall med melodikrysset av och med Anders Eldeman och hans favoritlåtar. Vad kommer tillbaka idag?


 V 9 Nog kan man väl säga att han började med en av sina favoritlåtar. "New York, New York" med Frank Sinatra.

L 9 Här skriver vi in fiol. I Taubes "Dansen på Sunnanö".

V 14, V 13 En riktig dubbelfråga med Miss Li och hennes "Förlåt".

V 12 En stad på tre bokstäver som slutar på M. Hm, jag tror det är Rom. "Arrividerci Roma".

L 2 Eurovision och Bröderna Olsen med "Fly on the wings of  love". Som handlar om stjärnfall, stjärnor i det danska orginalet.

L 7, V 8 En riktig dubbelfråga igen. Musik från Snövit och de sju dvärgarna.

V 6, L 1 Och en riktig dubbelfråga till. Denna gång med Little Jinder med "The passover".

L 3 Åh! Nostalgi och en av mina favoritserier Ebba och Didrik. Den är underbar. Den sk operasångaren Kaj Husell spelas av Helge Skoog.

V 3 Så var det klassiskt då. Detta är Joseph Haydn.


L 5, L 4 Varför kan han inte spela låtarna och ställa frågorna efter varandra. Envisas med att numera kalla en dubbelfråga för två delad fråga då det är två helt olika låtar. Det är fortfarande två frågor och inte en. Först ut Tomas Ledins "Right now" eller "Just nu". Och sen så blev man yr av folkdans.

V 10 Tina Ahlin sjunger "Mor dansar".

L 11 Avslutningsvis måste man sjunga med och komma fram till det sjätte ordet. Självklart så kommer smurfarna. Men i orginalet av Freestyle blir det "Vill ha dig i mörkret hos mig ..."



Kort och gott:

V 9 Frank

L 9 Fiol

V 14 Miss

V 13 Li

V 12 Rom

L 2 Stjärnor

L 7 Snövit

V 8 Dvärgarna

V 6 Little

L 1 Jinder

L 3 Helge

V 3 Haydn

L 5 Nu

L 4 Yr

V 10 Ahlin

L 11 Hos


Någon snabbgenomgång blir det inte. Jag fortsätter den speciella dagen med att konstruera en tårta till mig själv. Ja det är en sådan dag. Det var inte mer speciellt än så. Sen kommer jag att se Leeds som har det svåraste tänkbara motstånd i Manchester City. Slutspelt i hockey drar igång på riktigt. Så det blir det att följa. Luleå går in i det i morgon, och det blir ett sprakande Norrlandsderby mot Skellefteå.


Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar