lördag 21 november 2020

Melodikrysset v 47 2020

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är lördag återigen och november är lika grått och trist som alltid. Det är mörk, det regnar och det blåser. Men det är snart december. Dagen börjar som så ofta med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Ni vet han som fortfarande inte vet vad en dubbelfråga är. Kommer det gå bättre idag? Och vilka Eldemanfavoriter får vi höra idag?


V 1 Vi börjar med lite Bossa nova. För tillfället vet jag inte vad låten heter.

L 5, V 10 Det gick inte speciellt långt innan han misslyckades igen. Att han börjat kalla det tvådelad fråga gör ingen skillnad. Först ut "Vem vet" av Lisa Ekdahl, instrumentalt förstås. Sen Cornelis "Somliga går med trasiga skor" instrumentalt förstås.

L 8, V 9 Han har fått för sig att börja spela mycket Ronny och Ragge. Här med "Det är sommar". Och detta var en riktig dubbelfråga.

L 2, V 14 Han försöker ta igen misstaget direkt med en riktig dubbelfråga till. Mig imponerar han inte på. Det är Ulf-Peder Olrog och "Se Sundbyberg och sedan dö".

L 7 "Diggiloo, Diggiley" med Herreys och tillbaka till 1984. Ja jag erkänner. Jag har dansat och mimat till denna.

L 4 Så blev det naturligtvis Evert Taube också. Denna gång "Nudistpolka".

V 11 78-varvare inget som dagens ungdom har någon aning om. Ella Fitzgerald med "Undecided".

L 12 Från filmen 1939 "Min arm omkring din hals". Zemya Hamilton kunde naturligtvis inte sjunga för då hade det blivit för lätt. Det fick bli instrumentalt.

V 15 Grus i dojjan "Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar". Ja för att få fram grädde måste man väl mjölka kossan först.

V 13 Kan säga att My little pony är lika populärt fortfarande.

L 6 Amy Diamond  (Nu Deasismont) med "Big guns".

V 7, L 3 En riktig dubbelfråga som avslutning. Harry Styles med  "Treat people with kindness".


Kortare svar:

V 1 Bossa nova

L 5 Vem

V 10 Skor

L 8 Ronny

V 9 Ragge

L 2 Olrog

V 14 Se

L 7 Herreys

L 4 Nudistpolka

V 11 Ella

L 12 Arm

V 15 Mjölka

V 13 Pony

L 6 Amy

V 7 Harry

L 3 Styles


Jag stänger av i stället för att ta fram. Den regniga lördagen blir att ägna sig åt Vinterstudion och längdskidor. Sedan blir det ishockey. Luleå har åkt ner till Linköping. Fotboll blir det inte dag. Ja inte för Leeds, för dom möter Arsenal i morgon. Man får ju vänta lite.


Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar