lördag 19 september 2020

Melodikrysset v 38 2020

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är lördag igen, en lördag som ser ut att bli bra. Det är en premiär idag också, men mer om den tar jag sen. Först blir det melodikrysset av och med Anders Eldeman. Vad tar han till för Eldemanfavoriter idag.




V 7, L 14, V 9 Det började inte bra. Nu klarar han inte en att göra en riktig trippelfråga. En trippelfråga med två helt olika melodier. Skämmes! "Pina Colada Boy" spelades och i den drinken är rom ingrediens. Sen instrumental version av "Någonting att äta, någontinga att dricka".

L 6 Gruppen Familjen sjunger sin "Det snurrar i min skalle". Det började göra i min också. Så jobbig låt.

V 10, L 4 En riktig dubbelfråga, men nu spelar det ingen roll. Han har redan missat sin chans. Nu blev det The Beatles och kan ni tänka er "All you need is love". För vilken gång i ordningen. Favorit hos Eldeman.  Men vad gör man inte för att hitta ett All. The Beatles var fyra medlemmar. Fånig dubbelfråga.

L 1 Smurfarna sjöng "Köppäbävisan (Fånt ja en körv)".

V 1 Så kommer han in på James Bond igen. Nu lär det bli James Bond några veckor framöver. Idag blev det Älskade spion, eller The spy who loved me.

L 2 "Vi har det bra vi här bak i bilen" fast på engelska. Ett bilbälte kanske skulle vara bra att ha på sig.

V 13 Och hur många gånger har inte spelat "Baby elephant walk" och alla gånger frågat om elefanter.

L 12 Cher med "Believe". Den enda låt Eldeman tror Cher har gjort. Hon heter egentligen Cherilyn Sarkisian.

L 11"Låt de sista ljuva åren" med ny text för radions svensktoppen. Inte blev den bättre med Kent Finell.

V 5, L 3 Inte svårt att gissa att det skulle skrivas in musikalen My fair lady, där den kvinnliga huvudrollen bär namnet Eliza Doolittle. På det var det en riktig dubbelfråga.

V 8 Krysset avslutas med att Zara Larsson sjunger sin "It ain't my fault"


 

Kort och snabbt:

V 7 Rom

L 14 Att

V 9 Äta

L 6 Familjen

V 10 All

V 4 Fyra

L 1 Smurfarna

V 1 Spy

L 2 Bilbälte

V 13 Elefanter

L 12 Cher

L 11 Kent

V 5 My fair layd

L 3 Eliza

V 8 Zara


En snabbgenomgång är jag inte med på, orkar som vanligt inte höra det igen. Jag stänger av radion och inväntar premiären jag pratade om. Ja äntligen dags för SHL och hockey igen. Det kommer som vanligt att bli lite annorlunda ett tag framöver utan publik eller med ett fåtal. Men det ska bli så kul att se när Luleå stormar fram även denna säsong. Den förra som dom blev av med guldet p g a ett virus. Men dom tar denna säsong istället. Först ut att få känna på orkanen från norr är Surkaffet. Sen möter även Leeds Fullham hemma på Elland Road. 

En perfekt dag.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar