lördag 21 mars 2020

Melodikrysset v.12 2020

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Hoppas allt är bra i den tid som är nu, något som inte är sig likt. En sak vet vi säkert. Det kommer att gå över. Dessutom är det en viktig dag idag, för idag rockar vi, och inte vad som helst utan sockorna.
Melodikrysset av och med Anders Eldeman startar vi med, även om det kanske inte blir så mycket rock där.



L 6 Lill Lindfors börjar, och han sa det själv. Hon har varit med många gånger dom senaste veckorna. Med musik av Wolfgang Amadeus Mozart. 

V 10 "Can't buy me love" i instrumental version.

V 8, V 14 En riktig dubbelfråga. Rollfiguren som söks är James Bond och han som sjunger är Louis "Satchmo" Armstrong.

L 13 Lite nostalgi, så härligt. "Boys, boys, boys" med Sabrina. Sabrina Salerno är född i Genua i Italien (IT).

L 1 "Rosa på bal" och så fick i Taube också.

V 1 "Amerikabrevet" av Ruben Nilsson.

L 2, L 5 En riktig dubbelfråga igen. Ännu en gång anknytning till Lill Lindfors. Lykke Li sjunger "Du är den ende". Text av Bo Setterlind. Omskriven från "Romance".

V 4, L 3 En riktig dubbelfråga igen, titta vad han kan. Det i form av "Och nu så vill jag sjunga". Pippis sommarvisa. Pippi sjunger med Tommy och Annika. Pippi äger en apa som heter Herr Nilsson.

V 9,  V 11 Förstod väl det. Där tog det stopp. Det är så svårt för honom. Detta är ingen dubbelfråga. Vi skriver väl in sing i protest då.  För annars blir ju inte krysset löst. Benny Goodmans "Sing, sing, sing". Och sedan blir det nacke. Låten "Min arm omkring din hals" från filmen 1939.

V 7 "Privilege" med Pernilla Wiberg och jag har för mig att hon var bra på slalom.

L 4 Mycket Lill Lindfors nu. "Här dansar Herr Gurka" av Lennart Hellsing.

L 12 Avslutar med Perry Como som sjunger "Magic Moments"



Kort och snabbt:

L 6 Amadeus
V 10 Me
V 8 James
V 14 Satchmo
L 13 IT
L 1 Rosa
V 1 Ruben
L 2 Bo
L 5 Romance
V 4 Herr
L 3 Nilsson
V 9 Sing
V 11 Nacke
V 7 Slalom
L 4 Hellsing
L 12 Como

Att jag skulle lyssna på någon snabbgenomgång finns inte. Så radion är avstängd. Ett kryss där det var alldeles för mycket Lill Lindfors. Ja nu har jag inget emot Lill. Men det räcker väl med en fråga och inte halva krysset. Sen kom ju dubbelfrågan som inte var någon dubbelfråga. Det är fortfarande så svårt för Eldeman.

Ja ja, och vad händer nu då när sportvärlden står still, ja allt står stilla. Lite sport är det. Blir att titta på bandyfinalerna nu. Som spelas på Studenternas i Uppsala utan publik. I damernas möts Västerås och Skutskär. I herrarnas lite senare. Edsbyn mot Villa Lidköping.

Så fick vi också veta att Kenny Rogers har gått bort.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar