lördag 7 mars 2020

Melodikrysset v. 10 2020

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. En lördag med lika underbart dåligt väder som alltid. Ja som det var en stor del av denna vinter. Men det blir en lördag ändå. Så den kommer att gå undan tippar jag. Först ut detta melodikryss av och med Anders Eldeman.



L 1, V 1 Börjar med en riktig dubbelfråga. Tyvärr med Håkan Hellström"Tro på livet". Usch och fy så illa det låter. Har lust att stänga av redan nu.

L 5, V 14 Och det hade man redan listat ut att det skulle bli. Och vid första tonen så förstod man att det var "My Way". Tänk så många gånger han spelat den. Dessutom göra det till en dubbelfråga. Ok, då det är ju i alla fall bara en låt, så den får väl kallas riktig.

L 2 "En man i byrån" med Lill Lindfors.

V 6 "Kalle på spången" skriver vi in i den långa vinkeln med bindestreck.

V 9 Men oj vad svårt det var att lista ut när man har en bokstav före _ången. Så vad kan det bli. "Sången jag sjöng var min egen".

L 12 "Alley cat". Och en katt har mer än en tass.

v 15 "Oh boy" med Peps Persson.

L 13 "När vi rör varann" spelas instrumentalt.

L 3 Melodifestivaldags. Barbro "Lill-Babs" Svensson. "Avsked från en vän".

L 11 Signaturmelodi, och tänk så många gångar Eldeman valt och spelat Bron då.

V 10 Alice Babs med "Swing it magistern".

V 7 Helan går, ja då tar man väl sig nubbar.

V 4 Ingen musik och en väldigt dålig och luddig men enkel fråga. Bara babblade en massa strunt om melodifestivalen 1974 då Sverige vann för första gången. Och vi kommer väl fram till att reportern var från Rapport.

V 8 När man hör en klar jättelik fanfar som inte alls är kort.  Ja då vet man strax att det blivit dags för en jäkla massa sport. Radiosportens signaturmelodi.




Kortare och snabbare:

L 1 Håkan
V 1 Hellström
L 5 My
V 14 Way
L 2 Lill
V 6 Kalle på spången
V 9 Sången
L 12 Tass
V 15 Persson
L 13 När
L 3 Svensson
L 11 Bron
V 10 Babs
V 7 Nubbar
V 4 Rapport
 V 8 Sport


Snabbgenomgången hoppar jag över som vanligt och jag vill ju absolut inte höra Håkan Hellström en gång till. Så nu blir det annat. Vinterstudion till exempel. Men det tråkiga och fruktansvärt löjliga är att skidor och skidskytte avgörs utan publik p g a Coronaviruset. Av vilken anledning. Det har bara blivit en enda stor hysteri. Det är väl ingen som åker och tittar på något om man är sjuk. Vi kan lika gärna ställa in allt då. Ta och lugna ner. Det kommer inte att hända något. Om det bara slutas rapportera varenda dag om att så och så många har blivit smittade så försvinner det snabbare än det kom. Nu tror ju alla att så fort man hostar till eller snörvlar lite så har man fått virus.
Det är inte digerdöden vi pratar om.

Leeds tar i alla fall emot Hudderfield på ett fullt Elland Road. Vad jag vet, inte något om tomma läktare där. Luleå tar emot Örebro och vad jag vet så kommer Coop Norrbotten Arena att vara välfylld. 

Jag funderar starkt på att ta en Corona till middagen ikväll.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar