lördag 9 november 2019

Melodikrysset v. 45 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Denna fantastiskt regniga lördag så startar vi med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Jag tror inte hans fantasi har blivit bättre, så vi får se vad som kommer tillbaka idag.



V 1 Totalt 18 bokstäver, är det rekord. Ja ja nu var det en hel titel med massa bindestreck. Och då drar han till med sin favorit "Guldet blev till sand". Instrumentalt då förstås.

V 10, L 7 Börjar med en riktig dubbelfråga i alla fall, får se hur resten blir. Miss Li sjunger sin "Oh boy".

V 8 På det lite klassiskt. Och då blir det lite Frederic Chopin.

L 1 Så vråltvärt kasst blev det väl inte. Då hade jag förväntat mig någon riktig Death Metal, men det finns inte i Eldemans arkiv. Det var Groucho Marx som sjöng.

V 5 Och när han ska spela något från The Ark så väljer han alltid melodifestivallåten "The worrying kind", som inte är deras bästa även om den är bra. Sångaren heter Ola Salo.

L 6 Här skriver vi in färdmedlet taxi. "Tijuana taxi".

L 3 "Take me to your heaven" med Charlotte Perrelli, då Nilsson. På svenska heter den "Tusen och en natt". En Eldemanfavorit.

L 2 Loa Falkman är ingen dålig sångare, men jag tycker inte han passar att sjunga "Delilah". Det blev inte jättebra.

L 10, L 9 Rollfiguren som sjunger är Mary Poppins, från filmen med samma namn. "Spoonful of sugar". En riktig dubbelfråga också.

V 12 Nu ska vi översätta artistnamn rakt av också. En instrumental version av Prince fantastiska "Purple rain". Så översätter vi Prince och borde då få prins.

V 7, V 11 "Det gör ont". Ja det gör det verkligen när han spelar denna med Lena Philipsson. Kunde han inte välja någon ny, men då hade han inte kunnat göra en dubbelfråga och få med Thomas "Orup" Eriksson som skrivit texten. Känns som frågat exakt samma sak många gånger.

L 4 Det sjätte ordet. Hm ok. Då sjunger vi med. "Bara en enda ros på ett evigt klänge". Från Povel Ramels "Underbart är kort".

V 13 Han avslutar med Ed Sheeran och låten "Shape of you".




Lite kortare:

V 1 Guldet blev till sand
V 10 Miss
L 7 Li
V 8 Chopin
L 1 Groucho
V 5 Ola
L 6 Taxi
L 3 Tusen
L 2 Loa
L 10 Mary
L 9 Poppins
V 12 Prins
V 7 Lena
V 11 Orup
L 4 Ett
V 13 Ed


Då är så radion avstängd och ska jag vänta på bättre väder så får jag vänta länge. Det ser ut att regna på hela dagen. Så det blir nog en innedag. Den innehåller fotboll med Leeds som möter Blackburn Rovers. Ingen SHL-hockey eftersom det är Kalle Anka-cup, förlåt menar Karjala Cup. Sverige åkte på förlust mot Tjeckien i torsdags och inte blir det lättare i helgen när dom idag möter Ryssland och i morgon världsmästarna Finland. Men jag kommer säkert att titta ändå.

Tack så jättelänge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar