lördag 21 september 2019

Melodikrysset v. 38 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Det är väderkontraster. Från nätter med nästan minusgrader, kalla mornar och inte alls så varmt på dagen. Nu är det en sommardag med 20 plusgrader igen för att sedan bli kallt i morgon igen. Det är så förkylningar blir till. Nu är dock inte jag genomförkyld (än), ja brukar inte bli det heller. Dagen börjar med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Sedan är det fullt upp hela dagen, mer om det sen. 



V 5 Börjar med en välbekant dragspelare. Nämligen Jularbo.

L 4, L 1 En riktig dubbelfråga med ett för- och efternamn. Förstår inte alls hur denna låten kunde vinna. Den hyllades något så enormt, men jag kan inte tycka den är bra. "Too late for love" John Lundvik.

V 3 En företagsförkortning på två bokstäver när man redan ha J som anda. Vad kan det vara? Jag chansar och skriver in SJ.

L 6 "Michelangelo" med Björn Skifs. Som även skrevs av Bengt Palmers som många fler låtar av Björn Skifs.

V 11 Från musikalen West Side Story där huvudpersonerna heter Tony och Maria.

L 7 Här skriver vi in färgen grön.

V 17, V 9 Så kommer Bron igen och han erkände att han spelat den nyligt. Jag kan säga att han frågat om Saga Norén (spelas av underbara Sofia Helin) tidigare också. Så det var inget nytt. En riktig dubbelfråga dock.

V 14, V 15 En till riktig dubbelfråga. "As time goes by".

V 8, V 13 Oj! En riktig dubbelfråga till. "Give me hope Joanna" med Eddy Grant.

L 12 Det uppstår os.

L 2 Underbar låt från filmen A Star is born. "Always remember us this way". Lady Gaga spelar och sjunger. En helt ok film, men det är låtarna som gör filmen. Men det känns som det inte var länge sedan exakt samma låt och fråga ställdes av Eldeman.

L 10, L 16 Förstod det. Det är väl ändå lite skamligt att falla på sista frågan. Men det går inte. Han klarar inte av det och vet fortfarande inte vad en riktig dubbelfråga är. Först fick vi höra lite ABBA "Ring, Ring" instrumentalt (ja så fick dom vara med också, det var väl roligt). Och till sist skriver vi in te som i "Tea for two".



Kort:

V 5 Jularbo
L 4 John
L 1 Lundvik
V 3 SJ
L 6 Bengt
V 11 Tony
L 7 Grön
V 17 Saga
V 9 Noren
V 14 As
V 15 Time
V 8 Eddy
V 13 Grant
L 12 Os
L 2 Lady Gaga
V 10 Ring
L 16 Te

Då radion är avstängd så väntar jag bara in resten av dagen. Kl 13.30 tar sig Leeds an Derby. Stor revansch att kräva eftersom det var just Derby som slog ut Leeds i kvalet till Premier League. Kl. 17.50 är Luleå i Skåne för att slå Malmö. Ja dom är säkert där redan nu, men matchen börjar då. Däremellan är det lite andra hockeymatcher också. Så hur ska jag hinna gå ut i sommarvärmen? Jag ska nog kunna hitta någon lucka.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar