lördag 24 augusti 2019

Melodikrysset v.34 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Förra veckan var jag inte med. Jag satt då på Kustpilen på väg till Astrid Lindgrens Värld (underbart ställe). Det gjorde det därmed svårt att delta här. Glömde också att meddela det, men vad gör väl det. Jag är ju här nu. En vecka missad är väl inte så farligt. Jag hade det ju bra ändå, och ni hade det säkert bra också. Men denna soliga och varma sommardag kör vi melodikrysset av och med Anders Eldeman. Vi vet nog hur det kommer att gå. Klarar han det eller klarar hand det inte. Jag tror mer på det sista (tänker på dubbelfrågorna förstås).



L 1, V 5 Började katastrofalt direkt. Men en fråga som inte är en dubbelfråga. Kan inte första efter alla år som han haft det. Att han fortfarande inte vet vad en dubbelfråga är. Uselt! Uselt! Kalla inte detta för en dubbelfråga! Först ut var "Fragancia". Och som vanligt spelar han hela låten, så någon brist på tid är det inte. Sen skriver vi in Australien. Kate Miller "Zero Gravity".

L 2 Lite instrumentalt av Elvis. "Return to sender" Eldemanfavorit. Vi skriver väl in avsändare då.

V 9 Här skriver vi in ett ord från filmen I lust och nöd. Som Happy ending blev på svenska.

V 12 "Halleljuah" den tävlade Israel med i Eurovision 1979.

L 6 " Ekorrn satt i granen". Är dom fler så blir det ekorrar.

V 14 Så har han bakat in ett svar i ett svar. Ja ja. V 14 är mitt i V 13. Lite väl dåligt. Men "Gå och fiska" med Gyllene Tider ger svaret Per som i Gessle, för det är han som är sångaren.

V 13 Vangelis underbara musik till filmen Chariots of fire eller Triumfens ögonblick som den heter på svenska. Underbar film också. I den då löper dom väldigt mycket. Inte svårt att lista ut då bara en bokstav behövdes fyllas i då han som sagt redan hade ett svar i svaret.

L 11 Klas Klättermus skrev normannen Thorbjörn Egner

V 10 "Mjölnarens Irene" med Wizex skrev Leon Landgren.

L 3, V 8 Ännu en dubbelfråga som inte är en dubbelfråga. Nä idag gick det inte alls bra. Först skriver vi in korall. Sen går somliga i trasiga skor

V 1, L 4 Uselt! Skämmes! Detta är inte bra Eldeman. Ett par helt olika illustrationer. Ja då är det INGEN dubbelfråga. Kan han inte fatta det. Först Mel Brooks Det våras för Frankenstein. Sen får vi höra Inger Nilsson som Pippi Långstrump.

V 7 Avslutningen blir noll. Det är precis så många poäng Eldeman får idag. Friends med "När jag tänker på i morgon".

 


Lite kortare:

L 1 Fragancia
V 5 Australien
L 2 Avsändare
V 9 Nöd
V 12 Israel
L 6 Ekorrar
V 14 Per
V 13 Löper
L 11 Egner
V 10 Leon
L 3 Korall
V 8 Skor
V 1 Frankenstein
V 4 Nilsson
V 7 Noll



När så radion är avstängd i detta fantastiskt usla kryss med inte en enda korrekt dubbelfråga. Ja då hjälper inte ens Vangelis underbara musik. Men dagen blir nog bra ändå. Det väntas fotboll då Leeds möter Stoke på bortaplan (TV3 Sport). Sen kan hända att jag går förbi Märstakalaset.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar