lördag 10 augusti 2019

Melodikrysset v. 32 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Ännu en lördag och ännu ett melodikryss av och med Anders "Jagvetintevadendubbelfrågaär" Eldeman. Jobbat en vecka efter en härlig semester. Som vanligt är det både och att komma tillbaka. En lugn start var det i alla fall. Nu börjar jag med krysset som jag vet hur det kommer att gå. Ja med dubbelfrågorna i alla fall.



V 15 "Ta mig till havet" med Peter Lundblad. Den har ju aldrig Eldeman spelat förut.

L 14 Sen tar vi oss an en ål i "Ålefeskarns vals".

L 9, L 12 En riktig dubbelfråga i all fall. Boyzone sjunger "No matter what" från musikalen Whistle down the wind av Sir Andrew Lloyd Webber som alltså blivit adlad.

V 13"Somewhere over the rainbow" från Trollkarlen från Oz är heller aldrig spelad.

V 11 Lasse Berghagen och Per "Plura"  Jonsson sjunger Cornelis "Somliga går med trasiga skor.

L 6 "Annies song" instrumentalt. Den skrevs av John Denver.

V 7 "Gamla Nordjön" med Harry Brandelius.

L 4 Så får Lennart Palm vara med igen. Det var på tiden. "Varmkorv boogie" får Eldeman till att vi ska skriva grilla.

V 8 Det här nostalgi, det är minnen, det är tårar. Ja det är mycket till "Forever young" med Alphaville. Men jag tänker inte ta det med er här. Ni får nöja er detta. Det var ingen som trodde att en hårdrockare som jag skulle kunna få en synthpoplåt att höra till mina favoriter. Inte jag heller.

L 3 Så tar han till hårdrock på det, men förstörde det med finska. Nog hade han kunnat spelat orignalet "Jump" av Van Halen i stället. Så fruktansvärt detta var.


V 10, L 5 "California här är jag" Siw Malmkvist. Kul med något annat när Siw spelas. Vi skriver in Al (eller det behövde vi inte göra) Jolson. och Hasse Alfredson. En riktig dubbelfråga var det också.

V 1, L 2 Vi går i mål med en riktig dubbelfråga till. Tänka sig han klarade det. Steve Tyrell med "The way you look tonight".



Kortare då:

V 15 Lundblad
L 14 Ål
L 9 Lloyd
L 12 Adlad
V 13 Oz
V 11 Plura
L 6 Denver
V 7 Brandelius
L 4 Grilla
V 8 Alphaville
L 3 Van Halen
V 10 Al
L 5 Lasse
V 1 Steve
L 2 Tyrell


Radion är nu avstängd för någon snabbgenomgång behöver jag inte höra. Nu ska jag fördriva tiden fram till klockan 13:25. Då blir det Leeds-Nottingham. Ja på Tv alltså, jag åker inte dit hur gärna jag än skulle vilja. Men det får bli någon annan gång. Sen kommer lördagen att fortsätta rulla på.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar