lördag 16 mars 2019

Melodikrysset v. 11 2019

God morgon, god morgon krysskamrater. Denna lördag då ett tomt filmjölkspaket är roligare än vädret. Tur att det finns andra saker att göra. Börjar som vanligt med melodikrysset av och med Anders Eldeman. Även om han inte alls är bra på att göra krysset med sina återkommande låtar och usla dubbelfrågor som inte är dubbelfrågor, men självklart sitter jag här ändå. Det är ju något jag gjort sen urminnes tider.



L 2, V 9 Börjar i alla fall med en riktig dubbelfråga, men det brukar inte gå vägen ändå. Det är från Filmen Monica Z, där Edda Magnason gestaltar just Monica Z.

L 11 Roland Cedermark spelar lite Taube, så därför skriver vi in orre, efter som Orrberget nämns i "Sjösala vals".

V 1, L 14 En riktig dubbelfråga till. Hämtad från Så mycket bättre. Lisa Nilsson sjunger Andreas Kleerup.

L 10 Melodifestival och så tar han en uråldrig låt. Ja inget om det. Det var bättre förr. Men Nick Borgen och "We are all the winners" är det inte första gången han spelar. Vi kommer upp i ett högt antal gånger.

L 3 En svensk trumpetare. Arne Lamberth kanske.

V 8 Enformigt, men att det är lin från växtriket var tydligt.

V 7 Så blir det instrumentalt från musikalen Grease.

L 6, L 4 En riktig dubbelfråga igen. "My heart will go on" Och ja! Celine Dion har fler låtar Eldeman.

V 5 Oj som denna låten sitter trots att jag inte vill. Men när vi har Just Dance med kidsen på jobbet så spelas den och jag måste faktiskt säga att den är rätt kul att dansa till. One Direction med "What makes you beautiful".

V 12 Karaokeversion av REO Speedwagon "Keep on loving you".

L 13 Ännu en sång hämtad från Så mycket bättre. Och detta är riktigt bra och en av dom bästa från programmets historia. Orup och hans version av Carolas "Främling".




En kortare variant:

L 2 Eda
V 9 Magnason
L 11 Orre
V 1 Andreas
L 14 Kleerup
L 10 Nick
L 3 Arne
V 8 Lin
V 7 Grease
L 6 Celine
L 4 Dion
V 5 One Direction
V 12 REO
L 13 Orup


Då har jag radion avstängd och återgår nu till det andra som väntas. Kan ju börja med att inse att Eldeman faktiskt klarade ett helt kryss med riktiga dubbelfrågor, så var det sagt.
Idag är det mycket även om Luleå inte börjar spela sin kvartsfinal förrän dom totalt onödiga  åttondelsfinalerna är klara. Ja Luleås damer spelar sin andra finalmatch mot Linköping. Snöplig förlust i första matchen. Nu måste dom vinna annars blir det tufft. Sänds på SVT 2. Åttondelsfinalerna är ändå något jag kommer att se på. Det spelas ju om vem som blir Luleås motståndare. Jag ser gärna att Örebro slår ut Växköp (Växjö, och nej jag ber inte om ursäkt). Sedan är det ju Skidskytte VM och stafetterna. Sedan spelar Leeds en vrålviktig match mot Sheffield United (3:an i tabellen). Leeds ligger tvåa. Det är bara en sak. Allting går i stort sett samtidigt. Hm!

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar