lördag 16 februari 2019

Melodikrysset v. 7 2019

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. I dag denna lördag är det strålande vänder. Solen visar sig i alla fall och någon plusgrad. Det enda tråkiga är att snön är borta. Ja någon liten fläck här och där ligger kvar.
Men melodikrysset av och med Anders Eldman börjar vi med som vanligt. Tre minuter tidigare, men det går väl bra ändå. Hur bra det går för Eldeman får vi se.



L 2, V 15 Det börjar katastrof direkt. Med en icke dubbelfråga. Två låtar från melodifestivalen. Snälla Eldeman ta dom efter varandra och gör en fråga av varje. Först ut var Agnes med "Love, love, love". Och sedan den inte alls så bra som alla tycker, Nano "Hold on". Den är faktiskt riktigt dålig. Ja Agnes låt är inte mycket bättre. Men att göra såhär. Spela i stort sett hela låten och sedan kalla det för dubbelfråga. Skämmes!

V 10, L 12 Fortsätter sedan med det. Det är så skamligt. Lägg av Anders Eldeman och kalla det för dubbelfrågor. Först ut var  Lillan och sedan Mio

V 10 Loa Falkman med "Symfonin" en nollpoängsklassiker från melodifestivalen.

V 11, V 5, V 13, L 6 Alltså i dag är det inte kul alls att lösa melodikrysset. Nu gör han en fyrdelad fråga med två olika illustrationer. Förstår mig inte på detta. Även om krysset är kortare, så spelar han ju ändå hela låtar och illustrationer.
Först ut var Selma Lagerlöf och sedan Nils Ferlin.

L 14 Efter det fortsätter han med Lasse Stefanz. Ja jag har faktiskt lust att stänga av radion.

V 16, L 1 Och då kunde han äntligen få ihop en riktig dubbelfråga. Hasse Alfredson har skrivit "It's so nice to be rich"

L 9 "Vi ska ställa till en roliger dans"

L 4 "Det var länge sen jag plocka några blommor" med Östen Warnerbring.

V 7 Den här har Eldeman spelat för inte alls så länge sedan. Även om Monty Pythons film Ett herrans liv (Life of Brian) är bra.

L 3, V 3 Och ännu än icke dubbelfråga. Det går inte bra idag och det är så fruktansvärt dåligt och fantasilöst. Två färger, ja nog hade man kunnat göra två frågor för det. Först ut var grå och sedan gul.

V 8 Vanessa Paradis får avsluta detta skamliga kryss med Lou Reeds "Walk on the wild side"



Lite kortare: 

L 2 Agnes
V 15 Nano
V 10 Lillan
L 12 Mio
V 10 Loa
V 11 Selma
V 5 Lagerlöf
V 13 Nils
L 6 Ferlin
L 14 Lasse
V 16 Hasse
L 1 Alfredson
L 9 Vi
L 4 Östen
V 7 Ett
L 3 Grå
V 3 Gul
V 8 Reed

Jag plågade mig igenom detta katastrofala kryss. Inte alls bra och kul detta Eldeman. Jag antar att nästa vecka kommer att se likadant ut, då det är lite kortare tid även då. Men han har ingen värdig ursäkt för detta. Då han spelade hela låtar i stort sett ändå.
Nu blir det i alla fall lite roligare. Vinterstudion med VM-slalom från Åre. Längdskidor på det och sedan Luleå Hockey som har åkt till Dalarna för att möte Mora.

Tack så jättelänge!

2 kommentarer:

  1. En blir glad när du uppdaterar. Härligt att du är igång med din blogg igen.
    Hälsningar från Norrköping.

    SvaraRadera