fredag 25 januari 2019

Ett år!

Jag vet att det är lite konstigt att göra en årssammanfattning när de i stort sett gått en månad på det nya. Men när man fått en förfrågan, så vad gör man inte. Ett rätt händelserikt år ändå. Kryddat med en enorm upplevelse. Ja en magisk helg som kommer bli svårslagen. När jag sammanfattar brukar det vara en hel del konserter. Det var inget jätteundantag 2018.

Vi börjar exakt ett år tillbaka. Ja när året börjar som alltid. Jag menar januari förstås.
Ja första dagarna började jag i Sävast/Boden med magiska dagar och snörekord.



Kom till ett snötäckt Märsta.

Så vad hände i februari. Fortsatt snö. Det var en dag på Mälaren/Sigtuna där allt var vitt förutom färgglada kläder på människor som strövade omkring på just Mälaren.



Mars då? Ja mer magiska dagar, mycket snö med början på vårvarmt. Så visst passade det bra med en kaffe ute i vintersolen.



Till april gick det snabbt och helt plötsligt blommade Kungsträdgården. Och där är ett ställe som är svårt att undvika varje år denna tid. Även om det inte ser annorlunda ut från år till år.


I maj kan man säga att första konserten var. Det var vårfest i Märsta och talangerna High 15 gästade centrum.






Juni började med det svårslagna ögonblicket jag nämnde. En helg som jag aldrig kommer att glömma. Första helgen i juni. Till och med 1-2 juni.
Ja det är nästan självklart att det är konserter det handlar om. Den 1:a juni  ser jag ett av mina favoritband sedan barndomen Iron Maiden är på Tele 2 Arena.




Jag har sett dom några gånger, men dom har aldrig varit bättre än denna gång. 
Nu räckte det inte med det utan den 2:a juni så fortsätter denna magiska helg. Då är nämligen Gene Simmons från Kiss på Gröna Lund.




Alltså två av mina största favoritband som jag lyssnat på ända sedan liten grabb. Allt på en och samma helg. Kan inte bli mycket bättre. Ja det skulle vara om det var hela Kiss förstås, men Gene var så fruktansvärt bra och rolig att det räckte bra. 
I mitten på juni var det en fantastisk dag på Skansen med en vän. 





I juli har jag semester och konserterna fortsätter. Om än inte i klass med juni, men det kommer för alltid att vara svårslaget. Så även om jag då åkt upp till norr. Ja då ser jag Wiktoria i Boden.




Det blev även en utflykt till Storforsen där jag inte varit på evigheter. Denna gigantiska och härligt vackra fors. Även Europas största.



Så är vi inne i Augusti. Har fortfarande semester någon vecka på denna fantastiska sommar som jag låg i havet nästan hela tiden. I stugan mätte vi upp till +25 grader i havet.

Lite senare i augusti så var det den årliga turen till Norrköping och Augustifesten. En fest som enligt medier skulle ha krympt, men blivit större. Hur nu det går ihop. Skulle vilja säga att allt var krympt och det var inte mycket som det brukar vara. Så festens vara är nog över. Därför blev det andra turer vi gjorde. Som t ex att åka till Marieborgs Folkhögskola. Den skola jag studerade teater på för 20 år sedan. Ja jag har också svårt att tänka mig det. 


Det blev tur till Ljung och Ljungsbro. En fin tur där vi fick se härlig natur och lyssna till Lennart Palm.


Ja så var det då festen. Det kanske ända roliga var avslutningen med Loa Falkman. Det är en rolig karl det, som dessutom kan sjunga.


Ja Loreen var där en kväll också. Helt ok om ni frågar mig och inte min vän som påstår att han inte kan med schlagerartister och det är det enda hon är. Jag ser henne proffsigare än så, även om jag håller med om hennes mellansnack "Mår ni bra!" inte är något vidare. Tommy Körberg är också en schlagerartist, men det håller han inte med om.


Nog om det. Augusti avslutades med konserter också. 
Första var det Melissa Horn.



Denna underbara artist. Jag tycker hon är fantastisk. Och se henne live är alltid något magiskt. Denna gången på Gröna Lund, där jag även fick träffa henne. Kul va!

Augustis sista dag så steg Europe upp på Gröna Lunds scen.



September såg jag åter igen Bruce Dickinson.  Sångaren från Iron Maiden. Denna gången var dock en presentation av hans självbiografi. Ett otroligt roligt föredrag på Cirkus. Han hade mycket att berätta den mannen.


Det hände säkert mer, ja en Sci-Fi mässa som även den känns som den blir lite mindre, men alltid lite smårolig att gå på ändå. 
Men jag hoppar till oktober. Som förutom vackert höstväder inte hade något speciellt, men det är väl bra nog det.

November var likadan så därför blir det redan december.

Julmånaden började med ett besök av mina bröder. Då en lite försenad present (inte till mig) med Freak Kitchen på Fryshuset ägde rum.


Något som blev en trevlig helg med bra och rolig konsert och samma lika med mina bröder.

Jag sen kom julen och jag reste norrut till Sävast/Boden. Där det var en lugn och härlig stund. Vackert väder, trevligt sällskap, god mat och hela den delen. Och naturligtvis den traditionsenliga matchen med Luleå Hockey i mellandagarna. Denna gången var det extra fantastiskt med tanke på Luleå Hockeys nya musik- och ljusanläggning. Matchen gick inte så bra, men stämningen räckte ändå.


Dagen vi åkte ut till stugan och gick en promenad på havet var också en upplevelse. Bara titta nedan så förstår ni nog. 



Ja det var väl det. Nu har 2019 börjat och där är vi nu.

För fler bilder om man är nyfiken går det alltid att kolla in på min instagram @anders_ronnqvist

Tack så jättelänge



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar