lördag 10 februari 2024

Melodikrysset v 6 2024

 God morgon, god morgon krysskamrater. Det är åter lördag. Det har även blivit minusgrader och snö igen. Denna vinter håller i sig. Med lördag innebär det melodikrysset som en start på dagen. Så visst är jag redo med ett melodikryss av och med Annika Jankell.


L 1 Startar med klassiska Benny Hill. Ja nog har man skrattat åt det.

V 11 "Tvillingsjäl" med Pernilla Wahlgren. Det är Lena Philipsson som skrivit låten.

V 1 "The flower duett" eller Blomsterduetten från Lakmé. Förstår dock inte vad bindestrecket skulle ha för betydelse att förtydliga en pil.

V 6, V 10 Sen kväll med Luuk (Kristian alltså). Var denna låt signatur till. "Yester-me, Yester-you, Yesterday" av Stevie Wonder.

V 7 Då måste man ägna sig åt matematik såhär på morgonkvisten också. "Stjärnorna" med Roger Pontare och Marie Bergman tävlade i Tjottaballongen 1994. Borde alltså bli trettio år.

L 3,  L 4 Det finns inte mycket som är sämre. "Odödlig" med Samir & Viktor. Ja det kanske ska vara deras senaste "Hela världen väntar".

V 9 Beyoncés "Halo" instrumentalt med violin.

L 7 "Visa mig hur man går hem" med Towa Carson och Lars Lönndahl. Nu delas ett bindestreck på två olika personer också. Personen i fråga heter alltså då Towa-Lars.

L 2 Här blir det "musik" av en orre.

L 8 "Din låt" med Viktor Leksell och den bortgångne rapparen Einar.

V 5 Åh så kul! "Stranded" med Tone Norum. Tider det.

V 13 "Hi-A Ma (Pata Pata)" med Miriam Makeba.

L 12 Miss-Li med "Våran sång" som var Sveriges officiella låt till damernas Fotbolls-VM 2023.



Här blir det lite kortare:

L 1 Benny Hill

V 11 Lena

V 1 Blomsterduetten

V 6 Luuk

V 10 Wonder

V 7 Trettio

L 3 Samir

L 4 Viktor

V 9 Halo

L 7 Towa-Lars

L 2 Orre

L 8 Einar

V 5 Norum

V 13 MM

L 12 VM


Här kommer det ingen snabbgenomgång. För jag lyssnar inte, men du hör ju inte (lite kul från Yrrol, för den som inte visste det). Nu fortsätter jag med annat. Jag ska nu fundera på vad det ska bli och sen ska jag utföra det. Ingen hockey med Luleå idag, för det är landslagsuppehåll. Brukar inte följa dessa europacuper speciellt slaviskt. Idag möter Sverige Schweiz i Byggare Bob Hockey Games. När det gäller fotboll så möter Leeds jumbon Rotherham.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar