lördag 9 maj 2020

Melodikrysset v 19 2020

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Det har blivit lördag och vecka 19. Det går så fort. Nytt melodikryss (eller nytt och nytt, det blir väldigt mycket samma lika) av och med Anders Eldeman. Ser ändå att han ska spela AC/DC idag, eller kanske inte. Det vore en väldigt stor överraskning. Eldeman vet knappt vilka dom är.



V 4, L 10, V 13 En trippelfråga. "Havet är djupt" från Den lilla sjöjungfrun. Det är Per Myrberg som sjunger och gör rösten till krabban Sebastian. Och det jag tänkte om AC/DC försvann på en gång.

L 3 Visst har han väl spelat "Here comes the sun" alldeles för många gånger.

L 1 Irina Björklund sjunger på franska en visa som på svenska är "Höstvisa".

V 11 "Bä bä"... och så lamm på det.

L 4 Molly Sandén med "Youniverse".

L 2 "En kväll i juni" instrumentalt förstås. Skulle vara konstigt att fråga efter juni annars. Nu blev det inte klurigt i alla fall. En favorit hos Eldeman.

V 9 Det är väl ändå Eric Clapton. Sjungande musikant? Den titeln tror jag inte hann gillar.

V 8 Lena Olin "Sommarbrevet".

L 5 Whams "Wake me up before you go go" på finska. Den har han spelat för. Ja Whams orginal också. Förstod ganska tidigt att det skulle bli den när AC/DC svaret försvann efter första frågan.

V 6, L 7 En riktig dubbelfråga. Hur många gånger har inte spelat musik från Notting Hill. Nu är det ändå min favoritfilm i genren komedi. Hur bra som helst. Kan se den hur många gånger som helst. Skrattar lika mycket varje gång. Denna gång. "When you say nothing at all" med Ronan Keating.

L 12 Jörgen Mörnbäck imiterar P-G Gyllenhammar.

V 10 Laura Pausini i duett med Phil Collins "Separate lives" avslutar dagens kryss.



Kort:

V 4 Sjöjungfrun
L 10 Per
V 13 Myrberg
L 3 Sun
L 1 Höstvisa
V 11 Lamm
L 4 Sandén
L 2 Juni
V 9 Eric
V 8 Olin
L 5 Go Go
V 6 Notting
L 7 Hill
L 12 PG
V 10 Phil


Vi ska inte ta en snabbgenomgång. I alla fall inte jag. Radion är avstängd. Nu fortsätter en solig lördag som jag ska ta vara på. Vilket sätt det blir, ja det bästa helt enkelt.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar