lördag 7 juli 2018

Melodikrysset v.27 2018

Godmorgon, godmorgon krysskamrater. Denna kvartsfinaldag börjar med melodikrysset. Det är en ljuvlig dag med solen och hela den delen, så det ska nog bli bra detta. Vad jag tror om Sveriges kvartsfinal mot England berättar jag efter krysset. Nu börjar vi som vanligt med lite Taube, ABBA, BAO och massor med icke riktiga dubbelfrågor.




V 12, V 13 Ojsan! Han börjar med en riktig dubbelfråga bara för det, men det lär inte hålla länge. Vi hör "Snabbköpskassörskan" med Di sma undar jårdi.

L 3, L 14 Oj oj! Han klarar det igen. Men han gör ju det enkelt för sig. Två ord med två bokstäver, och den förra var nästintill likadan.. Men det är väl det som krävs för att han ska klara det. "Ta av dig skorna"

V 5 Chris Medina med "Cut me"

L 9 Ja som modell och såpadeltagare så får man tydligen göra allting. Då är man ju vrålkänd. Så varför inte spela in en låt också. "Summer love" med Linda Rosing.

V 8 Och här skriver vi in Italien.

L 6, L 1 Inte bästa låten med Pontus och Amerikanarna men det var dom ändå och det tyckte jag var bra och skojigt. Och det var en riktig dubbelfråga också. Börjar ju nästan tro att han klarar det idag, men det är mycket kvar.

V 11 Det här är också bra. Amanda Jenssen "Ghost" 

L 7 "Vi äro soldater i samma armé"

L 2, L 10 Klart det inte skulle gå hela vägen. Så skamligt och dåligt. Skämmes! Den första är Tina Ahlin och den andra är Tina Turner. Så det var ju fruktansvärt bra fantasi. Gör en icke dubbelfråga och sen blir dessutom båda svaren Tina. Det är så otroligt fantasilöst Eldeman.

V 3 "I just called to say I love you" var med i filmen En tjej i rött.

V 6 Eldeman gillar Pink också, för hon kommer med jämna mellanrum. Nu gillar jag också Pink, så inte jättemycket emot det.

L 4 Ja Elvira Madigan hette egentligen Jensen.



Kortslutning:

V 12 Di
V 13 Sma
L 3 Ta
L 14 Av
V 5 Medina
L 9 Linda
V 8 Italien
L 6 Ponuts
L 1 Amerikanarna
V 11 Amanda
L 7 Vi
L 2 Tina
L 10 Tina
V 3 Tjej
V 6 Pink
L 4 Jensen



Då är radion avstängd och detta fantasilösa kryss kan gå till historien. Ja den icke riktiga dubbelfrågan där båda svaren blev Tina gjorde blev droppen.
Så därför återgår jag till kvartsfinalen mellan Sverige och England. Jag tror nämligen att Sverige gör en 1994 och går till semifinal. De slår England med 2-1. Tyvärr blir det ingen brons denna gång utan det faller mot Frankrike i bronsmatchen. Men det är ju hur bra som helst ändå.

Tack så jättelänge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar